Vitamin c dobim s sokom od pomaranče

Kolikokrat poslušam, kako ljudje zapravljajo denar in si kupujejo različne prehranske dodatke, ker jim je tako lažje. Jaz čisto verjamem, da je to tako, tudi sama bi si kupila vitamin c in pozimi vitamin d, če ga ne bi dobila drugače. Ko sem bila nazadnje pri zdravniku, mi je priporočal prehranski dodatek vitamin d, ker smo v času koronavirusa. Nisem ga poslušala in sem se raje vsak dan eno uro sprehajala, pa bi ga mogoče morala, kajti želel mi je samo dobro. Sama sem trmasta in ko jaz mislim, da je nekaj zame dobro, pri tem tudi vztrajam, težko spremenim in sprejmem drugo mnenje. Zavedam se, kako je vitamin c pomemben za naš organizem, imunski sistem, zato skrbno gledam, da ga moje telo tudi dobi.

Vsako jutro si pojem ali pa stisnem dve pomaranči in spijem sok. Ne morem vam povedati, kako mi pomarančni sok zjutraj odgovarja. Lahko bi ga sila cel liter in zato vem, da pri meni ni problem vitamin c, ker ga dobim dovolj. Veste, včasih, ko se pogovarjam s prijateljicami, me moti to, da si kupijo prehranski dodatek vitamin c in ga uživajo samo mesec, dva. To je isto, kot bi jaz uživala pomaranče samo mesec, dva, kaj pa drugih 10 mesecev? To je danes problem, da se ljudje zaletijo, kupijo prehranske dodatke in potem jih čez nekaj časa nehajo jesti. To ni to. Ti moraš vitamin c vnašati skozi vse leto, tako kot jaz jem dve pomaranči vsako jutro celo leto. To potem lahko rečeš, da skrbiš pravilno za vnos zdrave prehrane. 

Sama sem si že tudi kupila vitamin c kot prehranski dodatek, takrat ko sem se odločila, da bom povečala vnos, pa sem se potem res boljše počutila. To je bilo obdobje, ko sem morala ojačati svoj imunski sistem in prehranski dodatek vitamin c mi je prišel še kako prav, takrat sem jemala tudi vitamin d.

Dodaj odgovor