Ob bazenu so bioklimatske pergule odlična izbira

Doma smo naredili zidan bazen večje velikosti. Nasadili smo sicer drevesa, vendar sence še nekaj časa ne bo. Zato smo pogledali kaj ponujajo bioklimatske pergole, v kolikor bi se odločili za njih.

Sestavljene so iz kovinskega ogrodja, ki se enostavno sestavi. So lepe estetske oblike in se lahko prilagajajo vašemu okolju, kar zadeva oblike in barve. To je bilo za nas odlična priložnost, da naredimo en del, kjer bo možnost sence. V opoldanskem soncu se je najlepše ohladiti v bazenu in potem počivat na ležalniku v senci. Zato smo si zamislili malo večje bioklimatske pergole, ki bodo imele možnost tako senčenja, kot možnost, da sonce prodira skozi lamele. Odvisno od vremena in našega počutja. Moja hčerka, ki želi biti lepo rjave barve, si želi sonca, jaz pa raje ležim v senci in berem dobro knjigo. Možnost senčenja, ki jo ponujajo bioklimatske pergole, mi je bila všeč tudi zato, ker je bila pergola minimalistične oblike. Čisto drugače, kot če bi namestili senčnike iz blaga. Te veter tudi lahko polomi in odnese. Vedno je potrebno pazit na vreme, da se jih pravočasno zloži. Tega bioklimatske pergole ne rabijo, ker so narejene trpežno ter trdno in kljubujejo vsem vremenskim razmeram. Komaj sem čakala, da jih namestijo na dva dela ob bazenu. Tako bomo tudi lahko izbirali dopoldansko ali popoldansko sonce.

Ko so bile bioklimatske pergole postavljene, je prostor ob bazenu dobil čisto novo podobo. Bile so svetlo bež barve. Na ležalnike sem namestila pregrinjala oziroma blazine v isti barvi. Kupila sem še dve palmi in prostor je dobil podobo, kot da smo nekje na morju. Ko je bilo vse urejeno, sem pripravila osvežujoče koktejle in jih postavila na mizice, ki so bile zraven ležalnikov. V ozadju sem dala nežno glasbo in užitek se je lahko pričel. Investicija v bioklimatske pergole se nam je res izplačala.

Ob bazenu so bioklimatske pergule odlična izbira